Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Darált hússal és kecskesajttal töltött padlizsán... recept Kedvelt receptek
Fogás: főétel, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 90 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 4 főre
» 2 padlizsán
» 15 dkg kecskesajt
» 30 dkg darált marhahús
» 2 gerezd fokhagyma
» 1 evőkanál olivaolaj
» só
» bors
» 1 csokor zsálya
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

Eltávolítjuk a padlizsán szárát, majd hosszában kettévágjuk, egy kiskanállal kikaparjuk a közepét (kb. fél centis hús maradjon benne). A kivájt padlizsánhúst felkockázzuk, a kecskesajtot villával összenyomjuk. Egy tálban összekeverjük a padlizsánt, a kecskesajtot, és a darált húst. A masszához hozzáadjuk az összetört fokhagymagerezdeket, és ízlés szerint sót, borsot. A sóval vigyázzunk, mert a sajt önmagában is nagyon sós, a borsból viszont bátran használhatunk. Az apróra vágott zsályát is hozzáadjuk. A római tálat olívaolajjal vékonyan kikenjük, a húsos masszát a kivájt padlizsánokba töltjük. A megtöltött padlizsánokat a római tálba helyezzük. Az edényt befedjük, és a hideg sütőbe rakjuk. 200ºC-on körülbelül 1 óra hosszat sütjük.
Megjegyzés / tipp:

Tehetünk a tetejére rá néhány szelet paradicsomot is ,úgy még ízletesebb lesz.
1 komment 1 ember kedveli szelidszeder
2012.01.01 17:57
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
vzsuzsa64 2012.01.04. 14:42 (#1)
Aki szereti a kecskesajtot annak ez kiváló csemege.
Címkék
padlizsán szárát, kiskanállal kikaparjuk, kivájt padlizsánhúst, kecskesajtot villával, tálban összekeverjük, darált húst, masszához hozzáadjuk, sóval vigyázzunk, sajt önmagában, borsból viszont, apróra vágott, római tálat, húsos masszát, kivájt padlizsánokba, megtöltött padlizsánokat, római tálba, edényt befedjük, hideg sütőbe, összekeverjük, padlizsánokba, használhatunk, kecskesajttal, padlizsánokat, padlizsánhúst, kecskesajtot, olívaolajjal, felkockázzuk, összenyomjuk, kecskesajtot, Eltávolítjuk, paradicsomot, kiskanállal, kettévágjuk, kikaparjuk, hozzáadjuk, vigyázzunk, hozzáadjuk, padlizsánt, megtöltött, kecskesajt, ízletesebb, körülbelül, olivaolaj, padlizsán, padlizsán, kecskesajt, darált marhahús, gerezd fokhagyma, evőkanál olivaolaj, bors, csokor zsálya,
Margit szelet
0 komment 6 ember kedveli
Töltött sajtos kockák
0 komment 6 ember kedveli
Gombás-húsos ragu rétesbe csomagolva
0 komment 1 ember kedveli
Hússal töltött burgonya gombóc!
2 komment 14 ember kedveli
Pikáns rakott zöldbab.
2 komment 11 ember kedveli
Boci Mobil
0 komment 3 ember kedveli
Csirkés ratatouille
0 komment 5 ember kedveli
Narancsgolyó
0 komment 3 ember kedveli
Gyors és egyszerű Tiramisu
0 komment 7 ember kedveli
Tiramisu tojás nélkül
1 komment 6 ember kedveli
Padlizsánkrém
0 komment 6 ember kedveli
Omlós, vajas keksz
0 komment 3 ember kedveli
Hagymás-szalonnás vörös lencse
0 komment 3 ember kedveli
CSERESZNYE TORTA
0 komment 5 ember kedveli
KÉTSZER SÜLT PALACSINTA
0 komment 4 ember kedveli
Mézes csirkeszárnyak
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.